EXTINCT

Sep 15th, 2009 | By | Category: 1998-3, Recension

By Charles Wilson
Mandarin Pocket 1997

Hur länge kan man surfa på Hajens vågor? Ingen vet. Här är dock ännu en i raden av thrillers som bygger på detta och lite av Jurassic-ditot.

Om den vita hajen var en jätte till fisk så är den ingenting mot det monster som författaren till Extinct skapat. Naturligtvis finns det fakta i bakgrunden och här handlar det om en flera miljoner gammalt urdjur som på latin heter Carcharodon megalodon, ett hajliknande djur som levde i Stilla havets otroliga djupgravar för cirka 15 miljoner år sedan.

På grund av människans lek med atombomber – läs fransmännen – i närheten av dessa enorma djup (vissa 10.000 meter) rubbas dessa enorma djurs rytm och de söker sig till andra platser. I det här fallet till kusten utanför Mississippi, där några fiskande pojkar blir djurets första offer. En våldsam jakt på monstret börjar, och värre blir det. Djuret de jagar är cirka 15 meter långt med fruktansvärd styrka i käkarna. Men detta är endast det lilla barnet. Modern finns någonstans därute. Hon är 35 meter lång.

IWAN MORELIUS

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22