EVA CASSIDY SONGBIRD – HER STORY BY THOSE WHO KNEW HER

Mar 11th, 2010 | By | Category: 2005-2, Recension

By Rob Burley & Jonathan Maitland
Orion Paperback 2002

För några år sedan fick vi en CD av vår engelska granne som kände till vår smak och trodde att skivan kunde vara något för oss att lyssna på. Vi föll direkt för Eva Cassidys underbara röst och för hennes härliga framförande av både ballader och jazz samt R & B. En ren njutning.

För någon månad sedan fick vi ännu en gåva av samma engelska och nu boken om Eva Cassidy och hennes liv. En bok som vi båda läst från pärm till pärm med stort intresse. Boken är en kärleksförklaring till en sångerska, som tyvärr gick bort alldeles för tidigt (32 år) och som hade gudabenådade gåvor mycket tidigt. Hon sjöng som en gudinna och målade underbara målningar under sin korta livstid.

Eva Cassidy var en artist, en stor artist, med lite självförtroende. En sak var hon dock säker på och det var att hon skulle sjunga på sina egna villkor, vilket kanske gjorde att hon inte blev så uppmärksammad som hon borde under sin livstid. Nu när hon är borta sedan några år har hennes stjärna rusat mot höjderna, mycket välförtjänt.

Hittills 4 CD-skivor och ett filmat (gått i svensk TV) framträdande live är vad som givits ut. Men i den läsvärda boken får vi veta att det finns material till ytterligare flera CD-skivor, vilka vi längtar efter.

IWAN MORELIUS

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22