ETT VAKANDE ÖGA

Mar 13th, 2010 | By | Category: 2004-4, Recension

Av Judith McNaught
Someone To Watch Over Me 2003
Översatt av Marcus Cato
Albert Bonniers Förlag 2004

Denna ”spänningsroman” är som en deckarnas Dallas – melodramatisk och med ett osannolikt persongalleri. Alla personer i Ett vakande öga beskrivs ytligt och de flesta har årsinkomster som överstiger JR’s vildaste drömmar. Viktiga personer i denna bok äger inte bara en lägenhet, utan ett helt våningsplan.

Det rika paret Manning, han framgångsrik affärsman och hon Broadways mest hyllade aktris, firar en pjässuccé och hennes födelsedag med gräddan av New York affärs- och teaterfolk. Efter festen åker maken i förväg till en nyinköpt bergsvilla och Leigh följer efter i sin bil. Planen är att de ska ha en romantisk helg i bergen. Men hon hamnar i ett snöoväder och är med om en trafikolycka. När Leigh vaknar upp är hennes man spårlöst borta. Efter flera dagar hittar polisen maken död och jakten på mördaren börjar.

Jag har försökt att hitta något positivt att skriva om McNaughts roman. Tyvärr kan jag inte komma på något. Hon är en bästsäljare i USA men säkerligen ingen deckarprisvinnare.

LOTTA MAGNUSSON  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22