ETT PERFEKT OFFER

May 25th, 2011 | By | Category: 2011-5 maj, Recension

Omslag till Ett perfekt offerAv Sophie Hannah
Hurting Distance 2007
Översatt av Lisbeth Holst
Bra Böcker Pocket 2011
ISBN 978-91-7002-908-0, 402 sid

2009 kom brittiska Sophie Hannahs debut Lilla hjärtat ut på svenska och i fjol dök Hurting Distance upp under titeln Ett perfekt offer, en roman som nu finns tillgänglig som pocket. I båda titlarna är poliserna Charlie Zailer och Simon Waterhouse utredare och i likhet med Lilla hjärtat är det här en psykologisk thriller.

Sophie HannahDet handlar om ett brott som begick tre år tidigare och lämnade offret Naomi Jenkins nästan stum. Men en gift man, lastbilschauffören Robert, har hjälpt henne tillbaka inte minst genom kärleksmöten i ett sunkigt motell. De har alltid träffats där och alltid i samma rum på samma tid. Men en dag kommer han inte och hon börjar försöka ta reda på vad som inträffat. Hon framstår faktiskt som en knäpp gnällspik emellanåt och inte som ett älskvärt offer. Förvirrad har hon anledning att bli eftersom den försvunnes hustru inte alls går med på att han är försvunnen. Undra på att polisen är kallsinnig från början.

En klassisk början på en intrig som utspelar sig i en av de engelska byar där blod ideligen tycks flyta. Helt övertygad om att Hannah är en ny Christie blir jag inte, trots att hon tycks ha studerat sin förebild och hennes kolleger ganska ingående.

Det kanske märkligaste med Sophie Hannah (född 1971) är att hon debuterade med att skriva poesi och noveller.

INGER STRANDBERG

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22