ETT OEMOTSTÅNDLIGT FÖRSLAG

Dec 28th, 2014 | By | Category: 2014-12 dec, Recension

Omslag till Ett oemotståndligt förslagAv Birgitta Bergin
Bokfabriken, 2014
ISBN 978-91-87301-73-5, inbunden, 342 sidor

Chick-lit, feelgood.. Absolut inte deckare, även om det finns en mörk familjehemlighet som berättelsens nav.

Det oemotståndliga förslaget är att den unga ekonomen och fastighetsexperten under ett år ska jobba på ett av Stockholms största fastighetsbolag som utlandsexpert, och under det året lära känna familjeföretagets enda arvinge, en utsvävande ung man med god utbildning men som hellre reser på jaktresor världen över och umgås med hur många unga kvinnor som helst, dricker för mycket och är inte främmande för kokain. Och så ska hon få honom att inse att hans plats är i företaget. Men hon får absolut inte bli kär i honom. Lyckas hon får hon förutom den goda lönen och tjänstebostaden under året också ärva 5 miljoner euro (pappan och företagets ägare är döende och bekymrad över sonens liv).

Problemet är att hon bor i Kungälv, jobbar i Göteborg, och har mångårig pojkvän. Och får inte berätta något om vad det nya jobbet handlar om, bara bästa väninnan får veta.

Så naturligtvis kan vi som läst sådant här och sett ett antal romantiska komedier räkna ut på ett ungefär hur det ska sluta.

En okej idé, tyvärr inte lika väl utförd. Personerna blir silhuettfigurer och den utveckling av känslor som kommer berättas om men känns inte. Det berättas mycket, särskilt av huvudpersonen, och en mer hårdhänt redaktör kunde stramat åt. Men det är ingen debut utan hennes tredje bok.

Nej, som roman är den halvdan, men det skulle nog kunna bli en bra romantisk komedi på film av den.

LEIF-RUNE STRANDELL

Birgitta Bergin

Birgitta Bergin. Foto Bengt Alm

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22