ETT MORD I MÅNADEN

Feb 18th, 2013 | By | Category: 2013-02 feb, Recension

Omslag till Ett mord i månadenAv Kjell E. Genberg
Exilium Förlag, eBok 2012
ISBN 978-91-980613-3-8
13 fristående noveller.

Kjell E. Genberg, från Hälsingland, svensk deckarförfattare med över 240 böcker bakom sig. Numera en av Sveriges mest lästa och utlånade författare. Genberg har också använt sig av flera pseudonymer under sitt författarskap. Att Kjell E. Genberg är en etablerad författare med ett stort antal böcker bakom sig framkommer inte minst av hans lediga stil. Han blandar spänning med humor och romantik.

Kjell E GenbergMed sin lakoniska stil höjer Kjell E. Genberg gradvis spänningen. Det handlar om tretton brott. De utförs av människor som inte tycker att de har sig själva att skylla. Det är omständigheterna. Det är kriget. Det är orättvisorna och otur. Att man är född på skuggsidan, rätt och slätt, och inte fått en chans. Om man inte tar saken i egen hand kommer man att stå tomhänt en vacker dag. Kanske dör man i förtid. Bättre då att förekomma allt ont och slå till medan tid och möjlighet är.

Att uttrycka sig om en erfaren och produktiv författares språk känns överflödigt. Det kan knappast bli bättre.

Novellerna är skrivna som noveller ska skrivas. En spännande uppfart till ett överraskande slut. I Kjells fall ofta ett finurligt slut som skapar leenden.
Novellerna räcker inte ett år. Risk finns för sträckläsning. Att fästa sig vid någon särskild novell är svårt. De har samma höga kvalitet.

SUNE E. OLSSON  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22