ETT HJÄRTA FÖR GULD

Sep 19th, 2009 | By | Category: 1995-2, Recension

av Kjell E Genberg
Läsförlaget ab 1994

Den flitige Kjell E Genberg tänker tydligen hålla ytterligare en uppsättning personer i sin dator, för den här boken har överraden ”Första boken om Enheten”. Nej, inte Enigheten utan den allra hemligaste enheten inom statsförvaltningen. För när IB och Säpo avslöjats måste ju varje stat med ambitioner att få något uträttat i gränstrakterna mellan lag och samhällsnytta inrätta något nytt och ännu hemligare.

Bakom ett litet förlag döljer sig alltså en samling kufar med datorkunskaper och erfarenhet av mindre nogräknade metoder, ledda av en man som vet vad som behövs. Mesta huvudperson, åtminstone i denna första del, är dock en ung vacker ekonomijournalist.

Som vanligt när det gäller denne författare flyter språket, exakta detaljer hoppas över, en möjlig, men knappast sannolik, historia berättas. Dock tar det halva boken att omskola journalisten till en toppagent för sovjet och återföra henne till Sverige innan äventyren sätter igång på allvar. Mer fart i kommande avsnitt får vi hoppas på. Johanna Stjerne är väl ingen Hamilton men många läsare är tacksamma för det.

LEIF-RUNE STRANDELL  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22