ETT BROTT ÄR BLOTT ETT BROTT

Sep 19th, 2009 | By | Category: 1995-3, Recension

av Diane K. Shah
As Crime Goes By 1990
Översatt av Kali Remmelgas
Bra Böcker 1994

Redan det sötsliskiga omslaget ger onda aningar och ganska snart besannades mina farhågor. Handlingen utspelas i Los Angeles strax efter andra världskriget, där Paris Chandler, en ung, vacker änka, arbetar som skvallerkrönikör på William Hearsts tidning Examiner. Genom sina föräldrar tillhör hon den främsta filmsocieteten och hennes sociala status har ytterligare spätts på genom det korta äktenskapet, så arbetet är snarare ett sätt att fylla ut sysslolösheten än att försörja sig. I sin framtoning är hon en mer sofistikerad variant av Fröken Sprakfåle, Pollyanna och Kitty i ett. Genom sin nyfikenhet blir hon indragen i en mordhärva, där unga skådespelerskor mördas och misstankarna riktas mot en av Hollywoods framgångsrikaste regissörer.

I jakten på mördaren har Paris hjälp av en tjusig reporter på tidningen och av sin osannolike chaufför, som byter namn allt efter de filmroller han får gå på audition för. Författarens frenetiska användning av kända namn kan inte dölja avsaknaden av hållbar intrig, och boken är dessutom minst 100 sidor för lång. Ganska snart har man tappat intresset för vem som är mördaren och vill bara att det skall ta slut.

LENA LITHNER SOUTKARI  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22