ERÖVRARSTJÄRNAN

Sep 5th, 2009 | By | Category: 2002-3, Recension

Av Tad Williams
To Green Angel Tower, Part II 1993
Översatt av Anders Bellis
Wahlström Fantasy 2002

Detta är femte delen i sviten Minne, Sorg & Törne som utspelar sig i det i tid och rum avlägsna riket Osten Ard. Erövrarstjärnan hänger över allt och alla som ett olycksbådande omen och nya allianser har skapats när prins Josua och riddaren Camaris slagit sig ihop med Nabbans baroner.

Det handlar alltså om krig, plåtklädda soldater och vänner och fiender med underliga namn. Förlaget påstår att sviten är de senaste decenniernas mest hyllade fantasyverk. Det kan vara sant, men då bör man veta vem det är som hyllar. Sådana saker kan sägas om de flesta fantasyförfattares böcker eftersom alla har sina devota beundrare.

Jag har varit sån, så jag vet. Men nu börjar jag undra om det finns en enda främmande värld som inte är utsliten, en enda kunglighet som fortfarande har blod och inte trycksvärta i ådrorna och det vore faktiskt kul om det onda fick vinna till slut. En endaste gång.

ÅSA PETTERSSON

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22