ERICSONS LIST IV. SCAM MED VETTE

Jan 17th, 2008 | By | Category: 2001-4, Recension

Av Björn Karlin
Svenska Aktieinstitutet 2001

Fjärde boken om den makalöse skojaren John Ericson är något av en andhämtningspaus i Karlins pågående verk. Huvudpersonen ägnar sig har åt en mäktig finansaktör som visat sig på Internet. Han lämnar sin makliga tillvaro i Sydeuropa för att med hjälp av en vette – en dubbelgångare – ställa till det i den ekonomiska världen. Karlin skriver som alltid mycket väl och man har roligt under resans gång inte minst för att författaren alltid ser till att man inte kan sluta läsa. Snart sagt varje kapitel har ett slut som tvingar en att vända blad.
En ganska stor del av romanen består av historik som inte har så mycket med den egentliga storyn att göra. Men så fort Karlin är tillbaka på spåret igen går det åter undan. Hela idén och dess upplägg är egentligen genial. Vanligt folk får här en uppfattning om hur lite botten det egentligen finns i ekonomiprogrammen i radio och TV. Han skriver inte sanningen, men sannolikheter är inte heller det sämsta.
Fast omslaget kan få en att tro att man läser Jakt-Journalen.

KARL HJELM  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22