ENSAMMA MÄN

Feb 14th, 2008 | By | Category: 2001-2, Recension

Av Jan Lundius
Bakhåll 2000

Jan Lundius presenterar verkligt udda karlar i denna kombinerade kriminalroman och ”mansroman”. Nå, efter alla utrerade kvinnoskildringar kan det väl vara dags, men fan vet om det är en mansroman eller en freakroman. En av dessa konstiga typer är teknikern Robert Andersson som skänker bort sitt företag till kompanjonen för att åka till Karibien för att kolla in den gulbröstade fregattfågeln. Där träffar han en maktlysten, fåfäng revolutionsromantiker som tillika visar sig vara svensk utrikesminister. Vad vet Lundius om svensk politik? Kan det vara sant att våra skattepengar finansierar guerilla och knarkhandel? Inte omöjligt med tanke på att vi har Rosengren, mannen som gör allt fel men alltid kommer ner på fötter. Särdeles tragisk är mannen som blev kvar i Sverige, super ner sig och ser UFO:n lite här och var. Så var det en till – förläggaren som har en mystisk pseudonym i kioskdeckarstallet.

Det här är en roman att älska eller hata. Religionshistoriker Lundius skriver så blodet skvätter, men mellan blodpölarna hittar man en hel del att fundera över. Ifall man hinner stanna upp och tänka.

LENNART BRÅDING  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22