EN UNDERBAR DÖD

Apr 10th, 2019 | By | Category: 2019-04 apr, Recension

Omslag till En underbar dödAv Emma Ångström
Piratförlaget, 2019
ISBN 978-91-642-0615-2, inbunden, 224 sidor

Julia älskar sin man men bedrar honom. Maken, Henrik, är läkare och en god familjefar i deras ensligt liggande hus. Men en morgon är han helt försvunnen. Har han upptäck otroheten?

Julia, journalist på lokaltidningen och duktig i att ta reda på saker, börjar försöka ta reda på vem maken egentligen är, samtidigt som hon inför barnen försäkrar att pappa bara är bortrest. Den enda av makens familj hon har träffat är hans syster, som lugnar henne med att han nog bara rest bort ett tag.

Läsaren får följa Julias förvirring, hennes letande och att hon allt mer inser att hon nog inte känt sin man så väl som hon trott.

Läsaren får också i en rad korta interfolierade kapitel följa Valter, en hustyrann vars fru och sju barn lämnat honom, och hans planer på hämnd. Naturligtvis hänger de olika delar ihop, men det dröjer länge innan läsaren anar vad som är beröringspunkten.

Detta är inte en deckare, även om försvinnandet, polisens inblandning och Julias efterforskningar passar in i deckarformatet. Mer är det en famljethriller, där det mer handfasta händelseförloppet sparas till finalen.

Det är lättläst, som läsare lever man sig lätt in i den egenartade situationen. I förbifarten avslöjas en manlig skitstövel.

Detta är Emma Ångström fjärde spänningsroman. De två tidigare på Piratförlaget har Dasts recensent klassat som skräckromaner, och en lågmäld skräck inför vardagsproblem finns också här. Hon är arkitekt, har arbetat som journalist och är nu kommunikationschef på en arkitektbyrå.

LEIF-RUNE STRANDELL

Emma Ångström

Emma Ångström. Foto Anna-Lena Ahlström

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22