EN TUNN MÖRK GRÄNS

Jan 15th, 2008 | By | Category: 2001-3, Recension

Av Tami Hoag
A Thin Dark Line 1997
Översatt av Peder Carlsson
Bra Böeker 2001

Del brukar bli spännande böcker när historierna förläggs till sumpmarkerna i södra Louisiana, USA. Den fuktiga värmen och människornas undertryckta känslor får där en kraft som tycks höra samman med landskapet. Tami Haag misslyckas inte heller i sin roman som tycks ha tagit en del ingredienser från rättegången mot OJ. Simpson.
En ensamstående mor hittas mördad – fastspikad och våldtagen – och hennes underlige beundrare Renard utpekas som mördaren. Han frias i rätten sedan en polis beskylls för att ha plantent falska bevis. Men folk är ändå övertygade om att han är den skyldige. Vicesheriff Annie Broossard går vidare med fallet och Renard blir besatt av henne. Det sker fler brutala mord och Broussad fattar att hon själv kan bli ett offer. Den komplicerade utredningen når sitt klimax under Mardi Gras i New Orleans.
Tami Hoag har inte skrivit så många böcker, men de som kommit ut har gjort intryck. I Sverige finns två tidigare utgivna, Nattens synder 1997 och Skyldig som synden 1998 och hemma i USA har Haag legat på bestsellerlistorna och fått flera priser, bland annat det prestigefyllda Lifetime Achievement Award från Romanlic Times Magazine.
Och att hon är skicklig intygas härmed.

BARBRO LINDBORG  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22