EN TJUV I KLUBBEN – Iskompisar 1

Mar 10th, 2018 | By | Category: 2018-03 mars, Recension

Omslag till En tjuv i klubbenAv Linda skugge
Illustrerad av Sandra Wagner
Förlag B Wahlströms, 2018
ISBN 978-91-32-20127-1, 117 sidor

En tjuv i klubben är första delen i bokserien Iskompisar som vänder sig till barn i åldern 9, 10 år. Huvudpersonerna Jasmine, Saga och Vendela är i samma ålder som de tilltänkta och tränar konståkning. När dyra skridskor försvinner och tränarna tror att de är inblandade och inte lyssnar till dem bestämmer de sig för att bli detektiver. Eftersom de inte tror att den skyldige finns i deras grupp bestämmer de sig för att själva ta reda på vem tjuven är. Den de hittar är ingen de väntat sig.

Linda SkuggeDet är en liten lättläst bok om hjälpsamhet och vänskap mellan unga människor som börjar lära sig att rigida och väldigt upptagna vuxna behöver näpsas.

Dast sysslar ju mest med vuxenlitteratur men det är bra att det kommer ”deckare” även för barn. Om inte annat gör spännande böcker att de blir intresserade av att läsa.

Linda Skugge har kommit ut med ett femtontal böcker och skriver regelbundet i flera tidningar. Hon bor med man, tre barn (varav ett tränar konståkning) och katter i Sollentuna.

NINNI C. LARSSON

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22