EN STILLA HÄMND

Mar 7th, 2010 | By | Category: 2006-3, Recension

Av Linda Howard
Kiss Me While I Sleep 2004
Översatt av Peter Samuelsson
Albert Bonniers 2006

Som motsats till många moderna thrillers med manliga yrkesmördare har vi här en iskall kvinnlig sådan i Lily Mansfield, som debuterade redan vid så unga år som 18. Att hon gjorde så berodde på en ren slump. Hon råkade nämligen vara en helt säreget god skytt och slog sina manliga medtävlare med lätthet. Hon rekryterades av CIA och när denna enormt spännande thriller tar sin början är hon 35 år.

Hennes adoptivdotter och två av Lilys bästa vänner, även de inom CIA, har brutalt mördats av en gangster, som trots sina skumma affärer ibland anlitas av CIA. Lily är fast besluten att hämnas trots vetskapen om att om hon dödar denne gangster kommer hon att falla i onåd hos just sin arbetsgivare, CIA.

Hon bryr sig inte om detta hot utan fortsätter och det är då huvudperson nummer två kommer in i bilden. Det är ännu en CIA-agent, Lucas Swain, och hans uppdrag är att döda Lily. Hon jagas nu av både gangsterfamiljen och CIA och hon måste uppbåda hela sin yrkesskicklighet för att kunna fortsätta sin jakt på ännu några skyldiga. Lily har nu kommit underfund med att gangsterfamiljen hon ska hämnas på har ett laboratorium där man framställer ett mycket farligt virus och att det är detta som varit orsaken till hennes vänners och adoptivdotters död. Vid ett misslyckat attentat mot Lily kommer Lucas och hon i kontakt och hon får honom till medhjälpare. Lucas kommer nu i en svår konflikt med sitt samvete. Vad ska han göra? Ska han vara lojal mot sitt CIA eller ska han eliminera Lily, som hans uppgift ju är? Spänning varvas med en ganska stor portion sexighet, dock utan att på något sätt vara plump. Tycker detta är en trevlig läsning, och jag ser gärna fler från hennes thrillerpenna.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22