EN STILLA HÄMND

Mar 6th, 2010 | By | Category: 2007-1, Recension

Av Linda Howard [pseud för Linda Howington]
Kiss Me While I Sleep 2004
Översatt av Peter Samuelsson
Albert Bonniers 2006

En familj mördas i sitt hem i Paris, vänner till Lily Mansfield, som arbetat som yrkesmördare åt amerikanska CIA. Till råga på allt är hon adoptivmor till offrens dotter. Det visar sig att den mördade familjefadern förstört ett hemligt laboratorium som ägs av maffiabossen Salvatore Nervi. Hon nästlar sig in i maffiaklanen och här förvandlas thrillern till en bok som kunde platsa i någon av hädangångne Curt Hsons sexböcker. Sen blir det åter blodigt. Hon dödar en skurk som CIA vill ha i livet och nu är det den organisationens tur att vilja ta en blodig hämnd – på Lily denna gång. Katten på råttan, råttan på repet, ni vet. Märkligt nog – i dessa feministiska tider – måste denna skickliga hjältinna räddas av en man ur kniviga situationer.

Tidigare har förlaget gett ur Nattens hemlighet (2000), Den perfekte mannen (2001) och Spårlöst försvunnen av Howard. I USA finns många fler att ta av. En stilla hämnd är en underhållande bok, men måste nog ändå anses som en bagatell.

KERSTIN CARLSSON  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22