EN STEN FÖR ANDERS F

Dec 30th, 2009 | By | Category: 2009-5, Recension

Omslag till En sten för Anders F

Av Åke Axelsson
Isaberg Förlag 2009

Åke Axelsson debuterade 2004 med En grönsakshandlares död och två år senare kom En man steg av bussen. Med En sten för Anders F fortsätter han sin vana med fantasieggande titlar. Tyvärr lovar titlarna mer än innehållet. Böckerna är ganska slätstrukna och tråkiga.

Åke Axelsson har varit polis i över 40 år, större delen av tiden har han tjänstgjort som kriminalkommissarie i Umeå. Därför skriver han med sakkunskap om både Umeå och polisarbete. Och det är kanske det som gör det lite tråkigt. Verkligheten är inte alltid det mest roliga att läsa om, i alla fall inte i denna form av underhållningslitteratur.

Upptakten är ett hotbrev som landshövdingen får ta emot. Umepoliserna Fahlén, Hamberg och Hedström får utreda. När en man hittas mördad i ett sommarstugeområde finner man möjliga kopplingar mellan mord och hot.

Åke Axelsson

Lite mer humor och lite mer fantasifull och levande beskrivning av människorna i intrigen hade gjort denna historia bättre, men för all del – Axelsson har potential att bli en hygglig kriminalförfattare.

NISSE SCHERMAN

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22