EN SMAK AV RÄDSLA

Sep 6th, 2013 | By | Category: 2013-09 sep, Recension

Omslag till En smak av rädslaAv Jesper Tillberg (text, bild överst tv) och Peter Bergting (illustrationer, bild tv)
B. Wahlströms 2013
ISBN 978-91-32-16374-9, 157 sid

Jesper TillbergLennart van Helsing (namnet en blinkning till Bram Stoker) är en ung kille i en rätt knepig familj där vitlök ständigt ingår i matlagningen. Grabben finns med i tre böcker (Den hemliga boken, Dukat för hämnd och nu En smak av rädsla som avslutar serien) och i varje bok tvingas han ut i världen på jakt efter monster.

Här har hans vän Louella blivit kidnappad av Rädslan, men hon lyckas telepatiskt berätta för Lennart vart hon är på väg och vem som fångat henne. Lennart följer efter till London och träffar doktor Jekylls dotter Lucy som ska hjälpa honom att rädda kamraten. Samtidigt pågår den stora finalen i en matlagningstävling (en blinkning mot dagens TV-trender?). En liten sväng till den kända heden Dartmoor ger extra krydda.

Peter BergtingMålgruppen är barn i åldrarna 9 till 12 år, men boken kan faktiskt läsas med nöje även av vuxna som i sin ungdom läst Dracula av Bram Stoker och Doktor Jekyll och Mister Hyde av Robert Louis Stevenson.

KJELL E. GENBERG

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22