EN HUMBLA PÅ HAVEN

Sep 9th, 2009 | By | Category: 1999-4, Recension

Av Olov Svedelid
Forum 1999

Det finns alltid thrillerelement med i det Svedelid skriver, även här i denna historiska roman från 1600-talets andra hälft. Barnhemsungen Catarina från boken En Dufva i Stockholm har kommit upp sig, fått en snäll make och med hjälp av en grevlig mentor blivit delägare i ett rederi. I bakgrunden lurar hela tiden hennes dödsfiende Lohe.

Det är förvisso spänning och äventyr (och historiska redogörelser) hela vägen. Tyvärr har Svedelid här brutit mot en av de regler han alltid annars brukar hävda: personerna är tecknade i svart och vitt. De goda är väldigt goda och de onda är förbaskat onda. Han har inte heller varit särskilt sparsam med händelserna stormar, mordförsök, utpressning, förfalskningar och häxjakter. Som läsare hinner man knappt dra efter andan. Man måste vända blad för att se hur det går. Men efteråt är det inte så värst mycket man minns.

INGER STRANDBERG  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22