EN HET DAG I AUGUSTI

Sep 18th, 2009 | By | Category: 1996-4, Recension

Av Nelson DeMille
Spencerville 1994
Översatt av Sture Lundqvist
Forum 1996

Det bjuder mig emot att jämföra böcker, men inte sedan jag läste Den grymma jakten av David Osborne har jag läst en så otroligt spännande, men samtidigt varm och kärleksfull thriller. Jag har läst de flesta av DeMilles böcker och vill påstå att detta är hans hittills bästa.

Huvudpersonen Keith Landry återvänder till sin hemstad Spencerville efter ett antal år som hög representant för USA:s hemligaste organisation, som han finner förljugen. Han längtar hem och har funderingar på att få tillbaka sin ungdomskärlek Annie som nu är gift med en av hans gamla klasskamrater. Den mannen är Cliff Baxter, numera polischef. I Spencerville är han fruktad, tar mutor, ligger med vem han kan få och då ofta i utpressningssyfte. Ingen vågar säga eller göra något innan Keith återvänder. Cliff är synnerligen brutal mot sin fru, vilket gör att Keith blir hans dödsfiende.

Boken mynnar ut i ett fruktansvärt klimax har huvudpersonernas skicklighet ställs på ett slutprov som gör läsaren nyfiken på hur det skall sluta. Skall det onda eller det goda vinna? Jag rekommenderar boken mycket varmt.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22