EN GOD KVINNA

Nov 18th, 2013 | By | Category: 2013-11 nov, Recension

Omslag till En god kvinnaAv Danielle Steel
A good woman 2008
Översatt av Britt-Marie Thieme
Ponto Pocket 2013
ISBN 978-91-7475-114-7, 319 sid

Det är tidigt 1900-tal och livet verkar leka för Annabelle Worthington. Så förändras plötsligt det mesta, hennes far och bror ger sig av på en resa ombord det osänkbara fartyget Titanic och hur det gick vet vi. Båda släktingarna återfinns, som så många andra, drunknade. Eländet fortsätter: Annabelles mor dör och hennes man överger henne under förhållanden som osar skandal.

Danielle SteelMen Annabelle ger sig inte. Hon klänger sig fast vid sitt stora intresse, sjukvård och medicin, och när nu första världskriget har brutit ut söker hon sig mot fronten för att få nytta av sina kunskaper.

Eftersom hon är en stark kvinna och nu äntligen fått lite tur med sig överlever hon kriget. I fortsättningen blir det lite som i barndomsbönen om lyckan som kommer och går, men Steel skulle inte vara Steel om huvudpersonen gav vika under besvärligheterna. Hennes sätt att beskriva kvinnor som aldrig ger upp har förstås med hennes amerikanska tänkesätt att göra, men samtidigt är det befriande att läsa om medsystrar som biter ihop och ser ljuset vid tunnelns slut.

ULLA NILSSON

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22