EN ETTA PÅ KUNGSHOLMEN MED HELPENSION

Feb 4th, 2008 | By | Category: 2001-1, Recension

Av Lennart Högman
Veckans bok 1998 och 2000Det här är en kortroman om en gammal kåkfarare som börjat grubbla över den svenska kriminalvården. Hans synpunkter på häkten och fängelser stämmer väl inte helt med de intentioner Kriminalvårdsstyrelsen har och hela texten är skriven med både en och två glimtar i ögat. Samtidigt sägs en hel del “sanningar” om fängelsernas klientel och om vissa plitars förmåga att jäklas utan att egentligen mena så illa. Det är en välskriven och lättläst skröna.

Veckans bok (cirka 40 utgåvor per år) är en strålande publicistisk idé som med all rätt rönt stor uppmärksamhet i media. I dagens TV- och datoranpassade verklighet verkar det vara många som inte orkar läsa tjocka böcker. Att då få en 96-sidig volym i handen kan kanske göra läsare av också de mest ovilliga. Det är på sitt sätt en kulturgärning och så länge böckerna är så pass bra som den här blir man inte heller besviken.

JAN NYGREN  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22