EN BLUES I MARS

May 31st, 2010 | By | Category: 2010-2, Recension

Omslag till En blues i marsAv Sören Alsén
Recito 2010

På omslaget kan man läsa om debutanten Sören Alsén; han är så fullkomligt okänd att namnet lika gärna kunde vara en pseudonym. En googling på hans namn gav 1.790 svar – så uppenbarligen finns han.

En blues i mars handlar om svartsjuka och ändlig kärlek. Huvudperson är den odräglige läraren och besserwissern Erling Brodén – omtyckt av ungefär ingen. Det kanske är därför han också blir bedragen av sin fru, en händelse som triggar igång en mängd skeenden. Erling blir inblandad i brottslighet och får kanske sitt moraliska straff.

Boken börjar mycket trevande. Inget lämnas åt läsarens egen fantasi och adjektiven har blivit en bristvara. Allt beskrivs in i minsta detalj. Så småningom finner författaren en mer humoristisk ton. Dock är det inte mycket som har sannolikhetens prägel. Alla människor är som karikatyrer.

Sören AlsénHär finns ändå ett författarskap att bygga på. Med lite hjälp kan det nog bli ganska anständigt så småningom.

NISSE SCHERMAN

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22