EN 2:A CHANS

Sep 10th, 2009 | By | Category: 2006-2, Recension

Av James Parterson
2nd Chance 2002
Översatt av Nils Larsson
Prisma 2006

James Patterson är en författare i tiden, men ett koncept som bygger på ideliga cliffhangers. Hans huvudpersoner är inspektören Lindsay Boxer och hennes kolleger i den kvinnliga mordklubben i San Francisco. Första bok en i serien hette Den 1:a att Dö (2004) och i USA är trean – 3rd Degree – ute. Också den är tänkt för svensk utgivning. Han skriver konsekvent och koncentrerat, utan större avvikelser från huvudspåret, och hela tiden gör hans engagemang gentemot intrigen att det blir ohyggligt spännande. Som den utrerade kriminalförfattare han är lägger han ut det ena villospåret efter det andra och retfullt nog blir man lurad när upplösningen som är sämre än resten – kommer.

En massmördare som siktar in sig på färgade poliser härjar i stan och kommer så nära Lindsay att hon börjar ana att det är hon som är den slutliga måltavlan. Mitt i alltsammans dyker hennes svekfulle far upp. Han var också polis och detta får Lindsay att tänka på händelser i det förflutna. Kanske är de relevanta för utredningen. Kan hon förlåta honom för att han övergav henne och hennes sjuka mor? Och på vilket sätt har han anknytning till mordserien?

Petterson håller sig strängt till den amerikanska dramaturgin – hur ska det gå, hur ska det gå?

LOTTA BRÅDING  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22