EMMA HARTES HEMLIGHET

Mar 11th, 2010 | By | Category: 2005-2, Recension

Av Barbara Taylor Bradford
Emma’s Secret 2004
Översatt av Mai Broddwall
Wahlström & Widstrand 2004

Vi har kommit fram till volym fyra i serien om Enuna Harte och hennes familj. Detta är faktiskt den första för min del, men böckerna kan mycket väl läsas var för sig och man kommer snabbt in i handlingen och tar goda resuméer. En femte volym är aviserad och kan komma nästa år.

När storyn tar sin början har det gått hela 30 år sedan Emma lämnade över sitt modeimperium till sina efterlevande släktingar. Huvudperson är Paula O’Neill som är hennes barnbarn och hon styr det hela med stor skicklighet och kunskap.

En okänd släkting, Evan Hughes, tar sig från New York till London helt ovetande om att hon faktiskt är en släkting. Men hon anar något eftersom hennes farmor på sin dödsbädd yttrat att hon ska finna sanningen i London på ett bestämt ställe. Hon nämner också namnet Emma Hartes. Naturligtvis är det nämnda stället Hartes, det enorma varuhuset som Paula är ägare till och som hon övertagit efter sin mor Emma.

Evan upptäcker att den Emma Hartes hon söker har varit död i trettio år. Av en ren händelse beslutar hon sig för att söka arbete på varuhuset. Hon får en plats och kommer som en skänk från ovan för Paula, som inom kort ska ha en stor modeutställning. Evan är som klippt för det jobbet och charmar alla inklusive Paulas bror.

En låda med dagböcker efter Emma Hartes plus ett låst skrin utan nyckel kommer att spela en avgörande roll i detta familjedrama med flera dolda hemligheter. Hemligheter som flera vill ska förbli hemligheter.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22