ELDSYSTRAR

Apr 7th, 2018 | By | Category: 2018-04 apr, Recension

Omslag till EldsystrarAv Susanne Boll
Bokfabriken, 2018
ISBN 9789176297308, inbunden, 265 sidor

Efter några relationsromaner tar Susanne Boll steget över till spänningsgenren. Psykologisk sådan. Men eftersom boken till stor del handlar om just relationer tycker jag inte att steget är så långt.

Vera Lilja är psykolog och terapeut men bär på en hemsk och traumatisk livshistoria som hon inte talar om med någon. Nu börjar hennes tidigare liv uppenbara sig igen på flera sätt. Hon bär på en skuld gentemot sin syster som hon försöker sona. De har mist båda sina föräldrar i en eldsvåda vars orsak är minst sagt oklar.

Susanne BollDen klient hon känner mest för, Ayana, försvinner och Veras oro är i allra högsta grad befogad. De båda kvinnorna har en sak gemensamt, de blir hotade på olika sätt. Vera försöker finna henne och därmed utsätter hon sig själv för extrem fara.

Författaren porträtterar de olika karaktärerna på ett fint och inkännande sätt. De blir levande, vilket är en förutsättning eftersom hela berättelsen är väldigt personbunden. I intrigen varvar Susanne Boll skickligt in kvinnoövergrepp, stalking, rasism och hotbilder. Men där finns också stark vänskap och kärlek. Mycket känslor med andra ord, och det kanske går ut något över spänningsberättelsen.

Den sakta krypande historien får ett actionartat, men ganska förutsägbart, avslut. Naturligtvis utsätts hjälten för stora risker alldeles ensam med gärningsmannen. Men eftersom karaktärerna är så starka, speciellt de kvinnliga, gör det inte så mycket. Jag köper det och hoppas med det sagt att Susanne Boll fortsätter på den inslagna vägen med psykologiska thrillers. Den här lovar mera.

NISSE SCHERMAN

 

 

 

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22