ELDSDANSEN

Mar 11th, 2010 | By | Category: 2005-2, Recension

Av Helene Tursten
AlfabetaAnamma 2005

I Turstens sjätte roman om kriminalinspektör Irene Huss vid Göteborgspolisen ställs hon återigen inför ett mord i samband med en brand och det är ett brott som tycks ha samband med ett fall som Irene arbetade med under sin första tid på våldsroteln.

Det spörsmål hon då tvingades ställa sig var om ett barn verkligen kunde döda en vuxen med berått mod. Hon för fram tesen att unga människor med avvikande beteende har en förmåga att hamna i besvärliga situationer och under sin utredning får Irene anledning att tänka tillbaka på sin egen entré i den utredande polisvärlden.

Är polisen verkligen utbildad att ta itu med brott av den här digniteten? Och är somliga av dem ens brott?

Trots sina tvivel på sin egen och kollegernas kapacitet stretar hon vidare med sympatisk envishet. Jag tycker nog att Helene Tursten efter vissa knepigheter i sist första romaner börjat hitta en stil som är riktigt intressant. Eldsdansen visar att hon också är ute efter att bryta nya marker.

KERSTIN CARLSSON  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22