ELDENS ÖGA

Feb 13th, 2008 | By | Category: 2001-2, Recension

Av Patricia Cornwall
Point of Origin 1998
Översatt av Manni Kössler
Norstedts 2000

Kay Scarpetta ser fram emot en skön och välförtjänt semester tillsammans med sin älskade Benton Wesley. De får mycket liten tid tillsammans, båda är engagerade i sina jobb. En telefon ringer och förändrar allt, omöjliggör deras sköna tid tillsammans, när en stor gård med ett tjugotal hästar eldhärjats och huvudbyggnaden bränts ned till grunden. Scarpetta får hårt arbete eftersom mordbrand står klart. Frågan är vem som är skyldig.

En psykopat, som Scarpetta känner väl till, har rymt från sjukhuset. Carrie, som hon heter, har varit Scarpettis systerdotters älskarinna. Tilltrasslad situation.

Orkar man läsa och stå ut att om kapade skallar med innehållet kvar, kokade människoben och lukter har man en hel del spänning att vänta, själv undrar jag om allt detta är nödvändigt, lever vi i en tid när allt måste våra maxat? Blir det tråkigt annars?

Nåväl, bortsett från det får man veta mycket om hur bränder uppstår om spår som är svåra att upptäcka. Scarpetta hittar skärvor som leder vidare till svar.

Konstellationen Scarpetta och Carrie, psykopaten, bildar ramen till en spännande och språkmässigt intressant thriller. som förutom allt blod är kryddad med äkta sorg.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22