ELD OCH DJUPA VATTEN

Nov 24th, 2015 | By | Category: 2015-11 nov, Recension

Omslag till Eld och djupa vattenAv Camilla Grebe och Åsa Träff
Massolit Förlag, 2015
ISBN 978-91-87783-28-9, 464 sidor

Detta är den femte berättelsen i systrarna Camilla Grebes och Åsa Träffs välskrivna och lättlästa serie om psykologen Siri Bergman som har ett tätt samarbete med polisens gärningsmannaprofilgrupp. Systrar som skriver deckare är inte direkt vanligt, men i det här fallet har utfallet blivit lyckat.

Camilla Grebe och Åsa TräffEfter en aningen trevande början med Någon sorts frid 2009 har kvaliteten stigit med varje roman och systrarna har etablerat sig som de mer skickliga spänningsskribenterna bland alla nya deckarförfattare som rosat parnassen efter millennieskiftet.

Enda invändningen man kan ha om denna ruggiga berättelse om mord, försvunna barn och möjlig pedofili är att intrigen känns som en alltför genompratad skrivbordsprodukt. Men det är en invändning man snart glömmer när Träff och Grede ökar spänningen med nya ledtrådar.

Psykologen Åsa Träff växte  upp tillsammans med sin syster civilekonomen Camilla Grebe i Älvsjö i sydvästra Stockholm. Deras gemensamma romaner Bittrare än döden (2012) och Innan du dog (2012) nominerades båda till Svenska Deckarakademins pris för bästa svenska kriminalroman.

ELISABETH CARLSSON

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22