EKO AV NATT

Jun 1st, 2013 | By | Category: 2013-06 juni, Recension

Omslag till Eko av nattAv Stina Nilsson
Bokförlaget K&B, ebok, 117 sidor
ISBN 978-91-85903-22-1

Stina Nilsson från Västervik, född 1963, nu boende i Röda Stan i Norrköping med sambo och dotter, har frilansat som radioreporter vid sidan om sitt skrivande. Två hjärnblödningar kunde inte sätta stopp för hennes yrkesval och intressen. Med hjälp av rullator fortsätter Stina Nilsson arbeta. Hennes håg omfattar dikter, noveller, deckare och sagor.

Idag har hon släppt två diktböcker, Eldens aska och Vattnets ådra. En saga. Sagan om smått och gott, och debutromanen Andetag.

En föredömligt kort bok som inleds med en dikt kallad REVIRIJÄRAN.

Stina NilssonFörfattaren skriver korta meningar som driver texten i stackato. Dessutom upprepar författaren ord i en teknik som används i för stor omfattning.

Boken handlar om en kvinna med problem efter ett liv med en man. En mamma som ska hjälpa till att hela dotterns trasiga psyke. Kapitlen hoppar från nutid till dåtid i omgångar. Språket är inte drivet. Det finns en del att önska om ordval och meningsbyggnad. Sammanfattningsvis blir intrycket att någon skrivit känslor utan redigt sammanhang.

På omslaget står att det är en spännande roman där Stina Nilsson använder sin stora poetiska förmåga att i ord fånga ångest, vanmakt, hämnd och lättnad. Tidsenligt handlar det om en man som slår kvinnor. På mig ger boken ett tafatt och rörigt intryck.

SUNE E. OLSSON

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22