EFTER DIN DÖD

Mar 13th, 2017 | By | Category: 2017-03 mars, Recension

Omslag till Efter din dödAv Eva Dolan
After You Die, 2016
Översättning av Carla Wiberg
Modernista, 2016
ISBN 978-91-7701-569-7, inbunden, 399 sidor

Efter din död är den brittiska kriminalförfattaren Eva Dolans tredje ”Zigic & Ferreira-deckare”. Kommissarie Dushan Zigic med polsk bakgrund och kriminalinspektör Mel Ferreira med portugisisk dito jobbar träget vidare med sitt team på enheten för hatbrott i Peterborough, en småstad i Camebridgeshire. I utkanterna har staden växt explosionsartat de senaste decennierna och högerextremism, människosmuggling och hänsynslösa entreprenörer ger polisen fulla händer.

Polis kallas till ett parhus i en liten by strax utanför staden. Under natten har det ena huset sprängts i bitar, troligen av en läckande gasspis. När man går in i det andra huset görs en förfärande upptäckt, en kvinna är bestialiskt mördad och hennes förlamade tonårsdotter är också död. De har tidigare varit utsatta för trakasserier och näthat så enheten för hatbrott kallas in. Men är det verkligen ett hatbrott och varför vill man på högre ort ta fallet ifrån enheten?

Parallellt med polisens utredningar löper historien om en ung pojke på flykt för livet. På vad sett är han inblandad?

Eva Dolan är skicklig i att fläta ihop sina ganska mörka historier, allt är inte vad det synes vara och tålmodigt polisarbete behövs för att nysta upp den här komplexa historien.

BERIT ENGDAHL

Eva Dolan

Eva Dolan. Foto Mark Vessey

Taggar: , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22