DUNKLA BEHOV

Jan 15th, 2008 | By | Category: 2001-3, Recension

Av Amy Gutman
Equivucal Death 2001
Översatt av Einar Heckscher
Wahlström & Widstrand 2001

Gutman börjar med ett citat av Buddha och sen blir del ännu mer produktplacering. Man får vela vad golvlampor är av för fabrikat, vem som syr kostymer, att Bose gör CD-spelare. Så där håller del på. John Grisham gör likadant, så det är väl därför Gutman efter denna debutroman i USA började kallas en ”kvinnlig Grisham”. Fast det är lite dumt. Trots att namedropping har hon ett eget temperament och interiörerna från en amerikansk advokatbyrå är roande.
Så mördas en av byråns kvinnliga delägare och huvudpersonen Kate Paine, ny på firman, blir perplex och förvirrad. Hon fattar alt hon också är i fara och börjar rota i saker och ting. Det visar sig att byrån inte är så perfekt och välpolerad som hon trodde när hon först började och hon jobbar allt hårdare för alt klara sin egen livhanke. Gulman har själv arbetat som jurist. så hon kan lermerna och, sam sagt, det finns driv i berättelsen.

BIRGITTA HÄRNER  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22