DU TILLHÖR MIG

Jan 18th, 2008 | By | Category: 2001-4, Recension

Av Mary Higgins Clark
You Belong to Me 1998
Översatt av Sture Lundquist
Bra Böcker 2001

Mary Higgins Clark har skrivit många utomordentliga romaner och nu börjar rutinen märkas: Hennes böcker har en ofta återkommande ingrediens: jagad seriemördare jagar en kvinna. Den här gången är det radioprataren och psykologen Susan Chandler som tagit upp att flera ensamma kvinnor försvunnit när de gett sig ut på lyxkryssningar och självklart måste då mördaren söka upp henne för att njuta av ytterligare ett mord, Varje gång han dödar lämnar han efter sig en ring på offren och den har graveringen “Du tillhör mig”.
En annan ingrediens är att den kvinnliga huvudpersonen är en skönhet (ja, inte bara hon, utan de flesta kvinnor är mycket vackra) som träffar sitt hjärtas man i det här fallet hjälper han till att rädda Susan från den beslutsamme killern.
Det är väl skrivet, det är spännande och nog är boken värd att fördriva en kväll eller två med. Men det känns faktiskt som om kvällarna är fördrivna när sista sidan är läst.

BARBRO LINDBORG  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22