DRÖMMEN FÖRDE DIG VILSE

Mar 28th, 2011 | By | Category: 2011-3 mars, Recension

Omslag till Drömmen förde dig vilseAv Anna Jansson
Norstedts 2010
ISBN 978-91-1-302626-8, 319 sidor, inbunden

En sjuksköterska, klädd till brud, hittas mördad i Botaniska trädgården i Visby. Även kriminalinspektör Maria Wern råkar illa ut. En mördare som verkar styra och se var alla offer finns, och vilka offer som står i tur. Mördaren är hela tiden steget före polisen. Med hjälp av den nya tekniken som mördaren nyttjar är polisen nästintill chanslös.

Det här är en av Anna Janssons bästa böcker. Hon kan numera sitt hantverk och precis som flera andra författare av så kallade spänningsromaner skriver hon böcker för hängmattan eller sängen eller den goda öronlappsfåtöljen. Lite spänning, aktuell intrig, några udda Anna Janssonpersoner i galleriet och en habil underhållningsroman är skriven. Det här är en sådan där bok som de flesta med välbehag kan ta med sig på semestern.

Intressant är att nämna att en annan skribent av spänningsromaner satt i TV och tyckte att spänningsromaner visst kunde jämföras med traditionell skönlitteratur. ”Tycker man något annat så säger det mer om den personen”. Sa denna förnumstiga kvinna.

Kan inte tänka mig att Anna Jansson resonerar på det sättet. Hon är en av tio i Sverige som skriver bra underhållningsromaner och tjänar bra på detta. Läsarna är nöjda och förmodligen även Anna Jansson. Inget fel med det eller…

LENNART HÖGMAN

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22