DRÖMMAR OCH DILEMMAN

Jun 24th, 2017 | By | Category: 2017-06 juni, Recension

Omslag till Drömmar och dilemmanAv Elin Eldestrand
Hoi förlag, 2017
ISBN 978-91-7697-028-7, inbunden, 221 sidor

Först en varning: detta är del två i en tänkt trilogi, där den första heter En framtida hemmafrus bekännelser. Det är för mycket som är oklart om man inte har läst del 1. Även för denna recension bör man ha kollat den förra recensionen.

Jag har läst första delen, och jag undrade mycket efteråt om det gick att skriva mer om Charlie, hennes mamma och fästmannen Erik i 60-talets Luddinge/Ludvika. Alla svängar var redan väl uttagna.

Elin EldestrandMen det gick. Här är dödsfallen inte lika täta, mamma har fastnat för bara en karl och romansen med greven och raggaren (och KTH-studenten) Erik håller i sig.

Nu är det mer en vanlig roman (nåja) där det finns mysterier att reda ut och relationsproblematik (hur mycket ska man avslöja för sin fästman? Hur uppträder man på nyårsfirande i högadlig miljö?). Ett mysterium är kvinnan som ser ut precis som den mördade Häxan Lömsk i förra boken? Inte kan hon väl ha återuppstått?

Så sammanfattningsvis: i samma stil, lite mindre överraskande men med mer berättande i ”normal” stil, fortfarande finns detaljer som snarare pekar på förra sekelskiftet än 1960-tal. Skrivarhumöret är på topp, och jag får väl kolla sista delen också när den kommer.

Att förhållandet med Erik håller vet vi, för även i denna bok finns en novell som utspelar sig på 80-talet, och Charlie fortsätter med sin (och mammas) metod att lösa problem.

LEIF-RUNE STRANDELL

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22