DRÖMHUSET

Mar 14th, 2010 | By | Category: 2004-3, Recension

Av Mary Higgins Clark
On the Street Where You Live 2001
Översatt av Kjell Waltman
Richters 2004

Emily Graham har hittat drömhuset i en småstad i New Jersey, och det har en personlig relation till henne eftersom släkten ägt fastigheten tidigare. Nu är hon nyligen skild och vill flytta in snarast möjligt. När swimmingpoolen anläggs finner byggnadsarbetarna ett lik av en ung kvinna – en släkting som försvann 1982.

Allt väl så långt, men sedan tar seriemördartemat (usch, detta uttjatade) över. Här handlar det om en typ som bestämt sig för att kopiera tre mycket gamla mord, och givetvis står Emily på listan.

Clark skriver för all del bra – eller möjligen är det Waltman som gör det – men motivet till morden känns krystat, som så ofta när dessa seriemördare dyker upp· kommer Mary Higgins Clarks beundrare att vilja seriemörda mig, men jag biter ihop tänderna och framhärdar min mening att hon kan bättre än så här. I alla fall har hon varit bättre förr.

KARL HJELM  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22