DRÖMFÅNGARE

Jan 25th, 2008 | By | Category: 2002-4, Recension

Av Stephen King
Dreamcatcher 2001
Översatt av John-Henri Holmberg
Bra Böcker 2002

Tja, med Kingmått är detta en måttlig bok, bara 615 sidor, men trots att jag brukar gilla hans böcker gav läsningen mest besvikelse – ett slags Världsrymden anfaller. Fyra män är ute och jagar och hamnar i skottlinjen mellan FBI och USA:s försvarsmakt å ena sidan och utomjordingar på den andra. Krigshistorien varvas med jägarkvartettens enskilda beiografier. De har gemensamt räddat en utvecklingsstörd pojke från ett gäng huliganer och nu överför grabben i sin tur unika förmågor för att rädda dem. Ett inte så ovanligt grepp när det gäller King.

På något sätt känns det som ett hopkok av sådant han skrivit tidigare, till och med spelplatsen är Maine. Romanerna Det och Knackarna är väl vad man mest kommer att tänka på.

King brukar komma med en mellanbok då och då. Hans fans tycker att allt han skriver är genialt. Det är det kanske, men här har jag tydligen missat nästan alla finesserna.

LENA LOBERG  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22