DRAMA CITY

Mar 5th, 2010 | By | Category: 2007-2, Recension

Drama City 2005
Av George P Pelecanos
Översatt av Eva Johansson
Natur och Kultur 2007

Att vara bosatt i USA:s huvudstad Washington D.C. är tydligen inget att stå efter. Det ger den här boken tydliga bevis för, som skildrar villkorligt frigivne Lorenzo Brown i utövandet av inspektör för Djurskyddsföreningen där. Han gör sitt jobb och älskar det och trots sin kriminella bakgrund är han fast besluten att fortsätta på den lagliga stigen.

Lorenzo har en fin vän i polisen Rachel Lopez, som är hans övervakare. De kommer mycket bra överens och Lorenzo är kär i sin övervakare och gör åtskilliga försök att bjuda ut henne. Men även en övervakare och polis kan ha sina problem och det har Rachel. Hon är en kvinnlig Dr Jekyll och Mr Hyde. Men hon försöker bemästra problemen. Bägge blir inblandade i ett gängkrig med misshandel och mord i slutändan. Lorenzo känner väl till bägge gängen och beslutar sig för att agera.

En samhällsskildring med många mörka sidor, men även fina och ljusa sådana. Pelecanos är en utmärkt författare och vet verkligen vad han skriver om. Vill ge en eloge för det vackra omslaget (som gammal officer gillar jag naturligtvis vapen).

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22