DOUBLE IMAGE

Jan 1st, 2009 | By | Category: 1999-2, Recension

By David Morrell
Headline Future Paperback 1998

Denna thriller tar sin början i Bosnien där bokens huvudperson Mitch Coltrane redan i inledningen befinner sig i yttersta livsfara. Varför? Jo, han ligger just och fotograferar en av Bosniens värsta krigsförbrytare i full aktion. Han upptäcks, men otroligt nog klarar han sig från sina förföljare. Väl hemkommen till USA igen förstår han att jakten inte alls är slut. Döden kan vänta var och när som helst.
Samtidigt träffar ha en döende fotograf av världsklass, som ger honom ett mycket konstigt uppdrag, vilket han åtar sig. Han utför uppdraget tillsammans med en före detta flickvän och de försöker reparera sitt förhållande. Under uppdragets gång, i samband med att han önskar köpa den gamle fotografens hus, kommer Mitch underfund med att huset ifråga har vissa hemligheter. Strax efteråt kommer han i kontakt med en underbart vacker kvinna, som kommer att spela en stor roll för den fortsätta storyn.
Ja, mera vågar jag inte avslöja, mer än att David Morrell, som så många gånger tidigare, ger läsaren allt vad man kan begära i en skickligt komponerad thriller: Spänning, kärlek, action samt mycket fina personteckningar.
Tror mig aldrig blivit så grundlurad som j ag blev i den här boken, Murrell är en mästare på att skriva bra och spännande.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22