DOMAREN

Sep 21st, 2018 | By | Category: 2018-08 sep, Recension

Omslag till DomarenAv Dag Öhrlund
Lind & Co, 2018
ISBN 978-91-7779-645-9, 415 sidor

Dag Öhrlund har efter framgångar med böckerna om psykopaten Silfverbielke blivit övertygad om att publiken vill ha grymma mord och sex mer än något annat. Därför kommer han nu med en kvinnlig motsvariget i tingsrättdomaren Suzanne Eriks som tillsammans med den missbrukande prästen Jessica bestämmer sig för att rädda världen från människor som de inte behöver, allt enligt samma modell som drabbade läsare och biobesökare med de grymma historier som Brian Garfield skrev början av 1972.

Här är alla män onda och det mördas hejvilt. Öhrlund skriver med sprudlande humör och skapar underhållning och emellanåt spänning i denna första del i en serie om kvinnor som skapar ”rättvisa” efter helt egna regler. Detta hinner de med mellan samlagen. Det är tänkbart att övriga böcker får trovärdigare personteckningar, men här är människorna ganska schablonartat tecknade.

Öhrlund började sin skrivarbana som praktikant på tidbingen Vi Bilägare, fortsatte som allmän- och kriminaljournalist, redaktör och översättare.

KARL HJELM

Dag Öhrlund

Dag Öhrlund. Foto Josphine Öhrlund

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22