DOLT MOTIV

Mar 6th, 2010 | By | Category: 2007-1, Recension

Av Jeffrey Archer
False Impressions 2005
Översatt av Ingegerd Thungström
B. Wahlströms 2006

Den 11 september 2001 får den unga konstexperten Anna Petrescu sparken på ett bankirkontor på 83:e våningen i det ena av World Trade Centers torn i New York. Strax därefter flyger ett plan in i byggnaden och Anna springer som en galning i röken och dammet. Hon ger sig inte till känna utan hamnar på listan över döda och saknade.

Jeffrey Archer föddes 1940 och kom att bli en mycket framgångsrik författare vars fantasi gett honom goda inkomster. Som tvivelaktig politiker i England kom han att resa mycket och sina resor utnyttjar han i denna roman. Anna flyr vidare över flera kontinenter men FBI har fattat att denna kvinna är farlig och vid liv. Agenten Jack Delaney förföljer henne och anar mord och död kring henne. Han fascineras mer än han borde av Anna – som till råga på allt svävar i livsfara eftersom en rumänsk före detta elitgymnast också vill hitta henne först.

Boken har alla de element som läsare brukar kräva av en bästsäljare: gott står mot ont, ett ovärderligt konstverks ovissa öde, åtskilliga grymma mord, romantik, förräderi och ett oväntat slut. Archers roman är knappast nyskapande, men den är väl värd att läsas.

LOTTA BRÅDING  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22