DOFTENS VÄGAR

May 23rd, 2015 | By | Category: 2015-05 maj, Recension

Omslag till Doftens vägarAv Cristina Caboni
Il sentiero del profumi, 2014
Översatt av Ida Andersen
Massolit Förlag, 2015
ISBN 978-91-87783-59-0, 491 sidor

Cristina Caboni skriver underhållande feelgood, det är ett som är säkert. Det italienska temperamentet skiner igenom när hon i Doftens vägar berättar om Elena Rossini blir övergiven i unga år när hennes mamma träffar en ny man.

Cristina CaboniHon får en tuff uppväxt, men eftersom hon är utrustad med en speciell gåva – förmågan att komponera parfymer – och dessutom förmågan att läsa av människors innersta känslor – tar den stränga mormodern henne till sig  och lär ut parfymtillverkningens grunder. Samtidigt  upptäcker Elena att dofter kan väcka både onda och goda minnen till liv.

När hon upptäcker sin pojkvän i en annan kvinnas armar tappar hon koncepterna och bryter nästan ihop. Men barndomsvännen Monique lockar henne att bryta upp, resa till Paris och använda sig av sina kunskaper om parfymtillverkning hos ett känt och framstående parfymhus.

När hon dessutom träffar Cail börjar hon tro på kärleken igen. Men komplikationerna dyker upp här och där i boken med dess mångskiftande persongalleri och här finns vidare en gåta med rötterna i sextonhundratalet som måste lösas innan den lyckosamma resan mot framtiden kan säkras.

LENA JEPPSSON

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22