DÖDVATTEN

Mar 17th, 2010 | By | Category: 2004-1, Recension

Av Danuta Reah
Bleak Water 2002
Översatt av Karin Anrane
Wahlströms 2003

Dödvatten utspelar sig i Sheffields industrikvarter vid kanalen. I den del av staden som fortfarande inte renoverats. I dessa ruffiga kvarter ligger ett nystartat galleri där får vi möta flera spännande personer i konstvärldens utkanter. Huvudpersonen Eliza är utställningsansvarig på galleriet och upptakten till thrillern är att polisen hittar en död kvinna i kanalen nära galleriet. Kvinnan och Eliza bor i var sin lägenhet i anslutning till galleriet. Så småningom blir kopplingarna till den kommande utställningen, Dödens triumf, allt starkare.

Berättelsen är uppbyggd av flera parallella historier och det är en av förklaringarna till att boken bill så spännande. Dödvatten är välskriven men själva historien är osannolik. Men det är lätt att förlåta för jag rycks lätt med av berättelsen och det är bara att gratulera Reah till en mycket bra deckare. Dödvatten tillhör den typen av bok som helt enkelt måste följa med på buss och tunnelbana tills den är utläst. Dödvatten är Danuta Reahs fjärde roman och den första, När ljusen slocknar, kom 1999.

LOTTA MAGNUSSON  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22