DÖDSLÄNGTAN

Mar 6th, 2010 | By | Category: 2007-1, Recension

Av Björn Hellberg
Ordupplaget 2006

Boktiteln gjorde mig konfunderad. Det är väldigt få om ens någon – i Hellbergs senaste roman som explicit uttrycker någon önskan om att få dö. Fast det löser sig några sidor från slutet då bokens mördare vill ta livet av sig. Sten Wall är tillbaka som huvudperson i den fiktiva staden och det blir en kort utflykt till författarens andra fiktiva stad från de senaste årens skrivande.

Kommissarie Sten Wall mår inte kroppsligt bra eftersom han uppför sig som de varnande exempel vi kan läsa om i hälsotidningarna. Det straffar sig, men envis som en röd gris kliver han direkt från sjukhussängen till utredningen och givetvis driver han den, med god hjälp från övriga agerande, till ett någorlunda tillfredsställande slut.

Kapitlen är korta och mättade av både information och – precis som det ska vara – desinformation. Hellberg skriver som alltid väl men hans nya förlag vill ha längre böcker och det gör att stramheten i vissa fall försvunnit.

LENNART BRÅDING  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22