DÖDLlGT SPEL

Jan 15th, 2008 | By | Category: 2001-3, Recension

Av Tom Clancy och Steve Pieczenik
The Deadliest Game 1999
Översatt av Tove Janson Borglund
Bra Böcker 2001

Clancy och hans svårstavade ”medförfattare” (de har ju bara skapat personerna och hyrt in en författare att skriva boken) har med denna bok påbörjat en ny serie kallad Net Force Explorers, något som förlaget inte översatt eftersom det troligen både är internetsvenska och internetengelska. Historien utspelas år 2025 där datorkrigsspelare håller till i Spelet Saxos och lever sina identiteter i en medeltida fiktiv värld.
Det visar sig emellertid att de som tar hem många poäng i spelet utsätts för attentat i verkligheten och Net Force – Nätpolisen – kallas in. Någon som håller till inne i spelet tar saken på alltför stort allvar.
Det är flyt i texten. Författaren, vem det nu är, kan skriva. Men jag har personligen svår att uppamma någon känsla för de personer som finns här. Det kan bero på att jag tappar bort mina referensramar i en virtuell värld. Yngre och mer datadrivna medmänniskor tycker säkert helt annorlunda.

LENNART BRÅDING

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22