DÖDLIGT ARV

Jan 12th, 2020 | By | Category: 2020-01 jan, Recension

Omslag till Dödligt arvAv Rachel Rhys (pseudonym för Tamar Cohen)
Fatal inheritance, 2018
Översättning Malin Bylund Westfelt
Etta, 2019
ISBN 9789187917905, 379 sidor

Boken handlar om Eva, en kvinna på 1940-talet, som är fast i sitt meningslösa äktenskap. En dag får hon ett brev. Hon har ärvt ett gammalt rosa hus på italienska rivieran. Det visar sig att det är en välbärgad och för henne okänd person som givit henne huset. Hon är inte ensam arvinge utan det finns fler, vilket kommer att visa sig bli problematiskt.

När jag läste baksidan blev jag förväntansfull. Boken skulle vara en blandning av spänning och glamorösa tillställningar.

För min del saknade jag spänningen. Författaren vill, enligt mitt tycke, greppa över för mycket. Hon vill skildra Evas relation till make, moder och övriga arvingar, skildra  rivieran, mystiken med vem och varför Eva fått detta arv.

Jag tror att boken skulle ha vunnit på om författaren hade “kill your darling” och renodlat innehållet. Vad vill hon säga? Spänning eller relationsdrama? För mig blev det som en såpopera där man redan vet slutet.

EVA ANDRÉN

Rachel Rhys/Tammy Cohen.

Rachel Rhys/Tammy Cohen. Foto Curtis Brown

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22