DÖDLIGT ALLVAR

Mar 13th, 2010 | By | Category: 2004-4, Recension

Av Kathy Reichs
Bare Bones 2003
Översatt av Sture Lundquist
Bra Böcker 2004

När rättsantropologen Tempe Brennan undersöker djurrester finner hon mänskliga ben, tydligen efter ett spädbarn. Detta leder henne på en jakt efter djursmugglare – något som tydligen uppammar författarens avsky, för hon dröjer sig mycket kring detta ämne. Men nästan samtidigt störtar en flygmaskin i ett sädesfält och en helt krossad pilot och planets passagerare täcks av en underlig substans. Den historien tycks kunna kopplas till en försvunnen kvinna.

Man imponeras av Reichs beskrivningar av rätt medicinskt arbete. Det finns en annan amerikansk dam som skriver i samma ämne, men här har hon funnit sin överkvinna. Även om undersökningen på fältet får läsaren att undra om detta verkligen är allt, om det inte borde finnas något mer, ställer ändå författaren mycket till rätta vid laboratoriebänken. Reichs har skrivit tätare romaner – Redan död är en av dem – men denna är också läsvärd om än inte i samma höga grad.

INGER STRANDBERG  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22