DÖDLIG STRID

Mar 8th, 2010 | By | Category: 2006-1, Recension

Av Ken Follett
Whiteout 2004
Översatt av Ylva Mörk
Albert Bonniers 2005

Toni Gallo, som är säkerhetschef på den medicinska forskningsanläggningen Oxenford Medical, får bekymmer när en behållare med en experimentell drog plötsligt saknas. Det som börjar som ett problem visar sig bli en mardröm. Samtidigt blir firmans grundare, den nyblivne änklingen Stanley Oxenford insnöad tillsammans med sin familj i sitt hus i Skottland under julhelgen. Han har satsat allt på det motmedel han håller på att utveckla för att bekämpa det dödliga viruset Madoba 2 – men har är inte den ende: sonen Kit är redo att sälja motmedlet för att klara upp sina egna skulder och kunna börja om på nytt i ett annat land.

Snöstormen ylar utanför, inomhus rasar intrigerna.

Ken Follett är fortfarande mest känd för sin thriller Nålens öga – och det kommer han att vara även i fortsättningen. I Dödlig strid manövrerar författaren mellan personer som det är svårt att bry sig om. Follett placerar dem i svåra situationer men eftersom man har på känn att allt går på autopilot berörs man inte.

BENGT FORSMAN  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22