DÖDENS VISKNINGAR

Oct 25th, 2009 | By | Category: 2009-5, Recension

Omslag till Dödens viskningar

Av Simon Beckett
Whispers of the dead 2009
Översättning Jan Malmsjö
Minotaur 2009

Den tredje boken om rättsantropologen David Hunter har flyttat från glesbygd i Storbritannien till amerikanska södern. Vi som läst de tidigare böckerna förstår varför huvudpersonen behöver lite omväxling, men det blir – förstås – bara ännu värre. Amerikanska seriemördare, särskilt i deckare/thrillers är inte att leka med.

Simon Beckett

Det är blodigt, vilket förstås ligger i jobbet, men inte utstuderat äcklande utan mer vetenskapligt. Fokus ligger mest på de mänskliga relationerna, både gamla med den tidigare läraren som nu snart går i pension, och med nya bekantskaper framför allt med olika befattningshavare inom Tennessee Bureau of Investigation som är minst sagt irriterade över att en engelsman blandas in.

David är inte lycklig. Sällan har en huvudperson i en deckare varit så bekymrad och deprimerad. Men arbetsuppgifterna ihop med den gamle läraren och mentorn håller honom igång.

Som i de tidigare böckerna är gåtan, trots seriemördandet denna gång, inte av det vanligaste slaget. Simon Beckett är en av de bästa intrigmakarna med många överraskningar, och ändå med en trovärdighet (i alla fall så länge man läser).

Rekommenderas som bekantskap för er som brukar gilla Minotaurs gedigna utgivning.

LEIF-RUNE STRANDELL

Simon Becketts webbplats: http://www.simonbeckett.com/

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22