DÖDENS PENDEL

Mar 13th, 2010 | By | Category: 2004-4, Recension

Av Jonas Moström
Natur och Kultur 2004

Jag har just lagt ifrån mig Jonas Moströms debutroman, Dödens pendel, som är en mycket spännande och välskriven kriminalroman med handlingen till största del förlagd till ett Sundsvall i värmebölja. Som alltid när jag läser om seriemördare slår det mig, hur lite man vet om de personer som man möter i det vardagliga livet. Vilka sjuka tankar kan röra sig i till synes normala människor? Eftersom författaren är läkare, sväljer jag allt det medicinska med hull och hår. Förmodligen kan det gå till så som han beskriver.

I bokens början tyckte jag att kriminalkommissarie Johan Axberg ägnade sig lite väl mycket åt sina egna kärleksbekymmer. Det störde mig att karlen inte satte in alla klutar till att få fast seriemördaren. Men så slog det mig, det är ju jag som läsare som ser sambandet. Allt är ju så väl inlindat. Hur ska polisen kunna veta att en seriemördare härjar i stan när offren verkar dö en helt naturlig död?

Jag hoppas att Jonas Moström skriver fler kriminalromaner eftersom jag gärna vill läsa mer av denne författare.

EWA WIKLANDER  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22